El Sismògraf 2019 tanca amb 19.500 espectadors i plena ocupació als espectacles de sala

Convidant als garrotxins que aquest matí passejaven pel mercat d’Olot a gaudir de la proposta ‘Habiter sa mémorie’ de Caroline Laurin-Beaucage, així és com avui s’ha posat fi al Festival Sismògraf, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa. Han set les últimes quatre hores de dansa d’aquesta onzena edició del festival, que enguany ha comptat amb un total de 19.500 espectadors i un 100% d’ocupació en els espectacles de sala.

Tena Busquets, directora artística Festival Sismògraf: “Estem molt contents realment. El temps ens ha respectat molt, per tant no hem h agut d’anular cap espectacle, ho hem pogut fer tot. En tots els espectacles amb entrada hem fet ‘sold out’ i els de carrer han estat molt, molt, molt concorreguts. Del que estem contents és de la resposta massiva que té la ciutat envers les propostes de dansa. Tothom té ganes de veure coses”


Enguany el festival, que s’ha fixat en el Present, amb la nova generació del món de la dansa i propostes que miren al passat per transportar-nos al present, ha programat una quarantena d’espectacles, quatre dels quals eren estrenes mundials i onze estrenes a Catalunya. Entre les novetats d’enguany del Sismògraf, la representació de l’espectacle ‘Erritu’ a cràter del volcà Montsacopa i l’itinerari en bicicleta on hi van participar prop d’un centenar de persones.

Tena Busquets, directora artística Festival Sismògraf: “Molt contents de la ruta amb bicicleta que era una mena d’experiment que fèiem. Ha anat molt bé. Penso que serà un projecte que repetirem en els propers sismògrafs perquè tant la idea d’anar amb bicicleta i sortir una mica del centre de la ciutat, com també els 3 espectacles que vam poder veure, la recepció del púbic va ser molt positiva”

Enguany ha estat el cinquè any que el Sismògraf era Mercat Estratègic de la Dansa a Catalunya i el festival ha acollit fins a 235 programadors nacionals, estatals i internacionals. Consolidant-se com una cita i un punt de trobada per als professionals del secor.

Tena Busquets, directora artística Sismògraf Olot: “Les companyies ja ens han comunicat que diferents programadors se’ls han adreçat per demanar actuacions. I no només companyies sinó també projectes complementaris com el taller de bosses de pancartes que vam fer, que va triomfar molt i altres esdeveniments ja s’han posat en contacte”

Després de tancar aquesta primera edició, el Sismògraf ja pensa en l’any que ve. El dotzè Sismògraf es celebrarà del 23 al 26 d’abril del 2020, una edició per a la que ja es treballa amb algunes coproduccions.

x