Esquerra guanya les eleccions generals a la majoria de municipis de la Garrotxa

Esquerra Republicana de Catalunya ha aconseguit uns resultats històrics a les eleccions generals del 28A, situant-se com a primera força a Catalunya i a les comarques gironines. A la Garrotxa també ha estat el partit amb més suport i ha guanyat en 14 dels 21 municipis. La candidatura de Junts per Catalunya ha estat la més votada a Argelaguer, Les Preses, Les Planes d’Hostoles, Besalú, Riudaura, Sant Ferriol i Sant Aniol de Finestres i es situa com a segona força amb 9.618 vots garrotxins. Amb 4.180, el PSC és el tercer partit amb més suport.


A Olot, els republicans han repetit la victòria que ja va aconseguir el 2016 amb un 32,77% dels vots (5.726). Gairebé un 28% dels olotins han donat suport a la candidatura de JuntsxCatalunya, segona força amb 4.880 vots. El PSC ha estat el tercer partit més votat amb un 16,43% (2871 vots). El segueix En Comú Podem amb un percentatge del 7,55%, (1319 suports). Ciutadans ha aconseguit 1031 vots, gairebé un 6% del total, seguit de Front Republicà (612 vots), PP (421) i VOX (273).

Amb un 29,83% dels vots a la circumscripció, Esquerra obté per primera vegada tres diputats per Girona, un més que als anteriors comicis. JuntsxCat obté dos diputats amb el 22,47% (84.568 suports). Per últim, el PSC segueix amb 1 i En Comú Podem perd el diputat que tenia per Girona en favor d’Esquerra Republicana.

Pel que fa al Senat, a Girona es mantenen els quatre escons independentistes i el garrotxí Josep Quintana serà senador després de ser el tercer candidat d’ERC més votat i el quart en total, per darrere de Jami Matamala, de JxCat.

Igual que a nivell estatal i català, l’augment de la participació ha estat significatiu. En una quinzena de municipis de la Garrotxa ha superat el 80% i a Olot 75% (17.558 vots), 15 punts per sobre que als darrers comicis estatals.

 

x