Les forces independentistes, satisfetes amb els suports a la Garrotxa i les progressistes llegeixen els resultats en clau municipal

Esquerra i Junts per Catalunya estan satisfets que les opcions independentistes hagin estat les més votades a la demarcació i la Garrotxa. El PSC fa una valoració molt positiva de l’augment de vots a Olot, mirant la tendència que podria suposar en els propers comicis municipals. En Comú Podem fa una lectura semblant pel que fa a la capital de la comarca, on també ha pujat.

Ahir totes les candidatures amb representació a la Garrotxa van seguir atentament els resultats de les eleccions generals, la majoria des de les seves seus a Olot. A Esquerra, que ha mantingut el tercer escó al senat, seient que ocuparà el garrotxí Josep Quintana, estaven plenament satisfets després d’obtenir el major nombre de suports a Catalunya, la demarcació i la capital de la Garrotxa.

Josep Quintana, senador electe d’ERC per Girona: “Comparat amb el 26J, el número de votants del bloc independentista a Olot ha pujat molts vots. La proposta d’ERC està consolidada a Olot i a Catalunya com un partit que vol governar i que vol encapçalar amb la resta de partits independentistes el camí cap a la República”.

Des de Junts per Catalunya han felicitat Esquerra pels resultats i diuen sentir-se satisfets per mantenir els resultats després d’enquestes que preveien una baixada important de la representació.

David Coromina, PDeCAT: “Com a partir independentista ens n’alegrem moltíssim que Esquerra hagi obtingut molt bons resultats però, d’altra banda, nosaltres també estem satisfets dels resultats que hem tret. Hem hagut de lluitar amb tot en contra i també amb les enquestes cuinades en contra nostre. No ens hem deixat acoquinar per les ‘performances’ de la dreta espanyola i, en aquest sentit, hem fet una campanya molt seriosa”.

A la seu del PSC se sentien eufòrics, per haver guanyat amb escreix les eleccions generals i augmentar vots respecte els anteriors comicis, a la demarcació i a la capital de la Garrotxa, amb més d’un miler.

Josep Guix, PSC: “Contents, animats, perquè ens consolidem, pugem i veiem que algunes forces que han intentat també aterrar en el que és l’estructura territorial d’Olot pàcticament s’han quedat sense representació”.

Marina Alegre: “Per Girona estem molt contents perquè, tot i que continuem amb una persona al Congrés, hem augmentat molt el nombre de vots”.

A En Comú – Podem li dol haver perdut el diputat a Girona però també pren nota dels resultats a Olot, on baixa en vots però manté 1.300 suports.

Xavier García, En Comú – Podem: “Són uns resultats que veig amb optimisme, sobretot pensant en les properes eleccions municipals. Felicitar els guanyadors, en el cas de Catalunya, a la gent d’Esquerra Republicana i, a nivell estatal, al PSOE”.