Les Preses puja a Tercera Catalana després de guanyar contra el Bonmatí

Les Preses és nou equip de Tercera Catalana: els de Carles Roura només necessitaven un punt contra el Bonmatí per certificar l’ascens, però els presencs van golejar els selvatans per 6 a 0, amb gols de Capdevila, Riera, Codinach, Canal i Pagès per partida doble. A més, es distancien al capdavant de la classificació del grup 27è de la Quarta Catalana per optar al títol, perquè el Sant Roc va perdre contra el Joanetes per 2 a 1, i una jornada més veu com se li escapa la possibilitat d’assegurar-se matemàticament l’ascens: els basencs Mercado i Intriago van remuntar el gol inicial de Lorite. Queden quatre partits, i els olotins necessiten dos punts per pujar.


A la Tercera Catalana, en canvi, confirmen el seu descens el Santjoanenc i el Sant Esteve d’en Bas. I a la Segona Catalana, el Besalú va caure 2 a 4 contra el Can Gibert: tot i fer una bona primera meitat on Aguilar va avançar els verd-i-blancs amb dos gols, els gironins van remuntar a la segona meitat.

D’altra banda, el Santa Pau va sumar un empat a un insuficient al camp del Porqueres, i necessita guanyar tots els partits que queden per sortir de la zona baixa, sempre i quan no s’apliquin descensos compensats en categories superiors. El Sant Jaume va guanyar a Caldes, per 0 a 2, i el Bosc de Tosca també va superar el Quart per 1 a 3.

En bàsquet, males notícies pel Club Bàsquet Olot masculí: la seva victòria contra el Porqueres per 65 a 66 no els serveix per evitar el descens, a falta de dos partits. El resultat comporta perdre l’average respecte els del Pla de l’Estany, i ja no els poden atrapar. El femení de Segona Catalana tampoc té masses esperances: un canvi federatiu de la normativa fa que aquest cop baixin tres equips, i les d’Albert Farrés necessiten dues victòries en tres jornades per salvar-se, sempre i quan el Roda perdi tots els seus enfrontaments. En l’últim duel les olotines van complir guanyant el Roses per 33 a 63.

Tornant al bàsquet masculí, el Santjoanenc va perdre en la seva visita a l’Escala per 69 a 57, i la Vall d’en Bas també va caure contra el Bencriada per 51 a 62.

En vòlei, l’Olot femení està gairebé salvat després de guanyar el Barça per 1 a 3, i es distancien a vuit punts de la línia vermella quan en queden nou per disputar-se. I en ciclisme, alegria per l’Olot infantil: després dels fantàstics resultats en pista, Martí Hidalgo es va proclamar campió de Catalunya de contrarrellotge júnior. Actualment a les files del Tot net Terrassa, el garrotxí va revalidar el seu títol a l’Hospitalet de l’Infant. Santi Sala, del Club Ciclista Bas, es va proclamar campió de la categoria de veterans.