1/30 iniciarà cursos i tallers per ensenyar la tècnica de la serigrafia al sector del carrer dels Sastres d’Olot

Des de fa pocs dies s’ha posat en marxa un altre taller al sector del carrer dels Sastres d’Olot. Es tracta d’1/30, especialitzat en il·lustració, serigrafia i estampació. La Georgina i l’Oriol són els ideòlegs d’aquesta idea de negoci, que ve d’un estudi de disseny gràfic que des de  fa temps duent conjuntament des de casa, Vis a Vis, treballant per empreses i particulars fent cartells, pàgines web i imatge corporativa. El que buscaven ara, però, era un lloc físic per seguir amb el seu projecte.

Oriol Carbonell, dissenyador, programador web i serigrafista: “Més enllà del disseny gràfic nosaltres tenim ganes de tocar moltes més coses i d’aquí sorgeix el taller, que és l’1/30 i és un taller de serigrafia i estampació amb el qual volem desenvolupar projectes més personals, des de coses de decoració com poden ser pòsters i jocs i joguines per a la mainada”

Georgina Artigas, dissenyadora, il·lustradora i estampadora: “També hi ha el què és la formació en serigrafia, la formació de tallers familiars, també hi haurà la possibilitat d’encàrrecs, ja sigui de professionals o particulars”


1/30 té previst iniciar cursos i tallers per tal d’aprendre la tècnica de la serigrafia. Tallers intensiu, de cap de setmana, per fer iniciació, i tallers trimestrals amb quedada un cap de setmana per mes, per tal d’aprofundir més a fons a aquest art. També faran activitats pensades per els més petits, com per exemple com elaborar un pòster o una samarreta. Un tret diferencial d’1/30 serà llogar el seu espai a persones interessades a dur a terme les seves creacions, podent-ne fer quantitats petites i sense necessitat d’haver d’anar a una empremta.

Georgina Artigas, dissenyadora, il·lustradora i estampadora: “Una de les activitats culturals que volem fer per promocionar el casc antic és el que nosaltres anomenem ‘vermuts estampats’. Vam començar la inauguració amb un vermut estampat amb en Ferran Coves i en tenim programats dos més; un serà el 4 de maig amb la Roser Matas i el 8 de juny amb la Marta Rius.

Aquests vermuts han de servir per donar i fer intercanvi de coneixement amb artistes de la ciutat que treballen en aquest àmbit o àmbits artístics similar.

Una de les raons del nom d’aquest nou establiment olotí és el fet que els productes que posen a la venda estan limitats fins a 30 unitats.

x