De l’1 al 5 de maig Olot acull la cinquena edició de l’Emprimavera’t

L’Emprimavera’t tornarà a omplir de flors el centre d’Olot. En motiu de cinquena edició de la campanya impulsada per l’Associació de Comerciants d’Olot amb la col·laboració de l’Ajuntament i de Viles Florides, s’instal·laran 12 muntatges florals a diferents espais, entre ells a la Plaça del Conill, a la Plaça Catalunya, a la Capella de Sant Ferriol o a el carrer de Sant Tomàs, entre altres. Tots ells es podran veure a partir de dimecres 1 de maig i fins diumenge dia 5, excepte el de la Plaça Major d’Olot que es deixarà més temps.

Àngel Girona, dinamitzador de l’ACO: “És un muntatge bastant espectàcular que queda molt bé cada any i que ja es deixa perquè es pugui gaudir d’aquest muntatge més dies”


A més dels 12 muntatges florals, l’Associació de Comerciants d’Olot n’instal·larà un altre, aquest dissabte 4 de maig, a la baixada lateral de l’església de Sant Esteve. Estarà format per 2.000 testos amb flor que, a partir de les cinc de la tarda, s’entregaran als clients que durant aquell dia hagin fet compres als comerços de l’ACO participants en la campanya.

Àngel Girona, dinamitzador de l’ACO: “Ho fem a partir de les 5 de la tarda perquè al matí a primera hora fem el muntatge que és espectacular. I així es pot conservar durant unes hores i la gent pot fer-hi fotografies o admirar-lo”

Els comerços participants a l’Emprimavera’t enguany tindran davant la façana un test amb flors de 80cm d’alçada que els identificarà.

A banda de l’Emprimavera’t i en el marc del projecte Viles Florides, els dilluns de mercat, de forma regular, s’instal·la un punt d’informació de la iniciativa.

Marc Arimany, tècnic de l’Àrea de Jardineria de l’Ajuntament d’Olot: “És per donar valor al projecte viles florides, per donar-lo a conèixer i ajudar una mica més a entendre el funcionament de les plantes. Donem un planter molt petitet que la gent se’l pot emportar a casa que si el cuida bé i el manté bé a final de temporada te una planta esplèndida.

Cada setmana s’obsequia amb una planta diferent, ja sigui ornamental, medicinal, aromàtica o culinària. Aquest projecte que va iniciar-se al febrer s’allargarà fins al juny.