La Comissió 1 de maig convoca una manifestació a les 11 del matí a Olot sota el lema “contra el feixisme unitat de la classe treballadora”

Les candidatures polítiques aprofitaran l’aparador de la Fira de Primavera d’Olot per donar a conèixer el seu programa de cares a les eleccions municipals del proper 26 de maig, amb parades o actes concrets.


Els sindicats també aprofitaran el dia del treballador per reivindicar drets i reclamar la reversió de la precarietat laboral. Comissions Obreres i UGT criden a participar a la manifestació que sortirà de la Plaça de la Independència de Girona a les 12 del migdia.

Una hora abans, sortirà de la plaça de Sant Miquel d’Olot la manifestació organitzada per la Comissió de l’1 de maig, promoguda pel sindicat CNT, el Partit Comunicta del Poble de Catalunya i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

La comissió ha volgut emmarcar la manifestació dins els actes contra el feixisme, sota el lema “Contra el feixisme unitat de la classe treballadora”. La manifestació denunciarà els programes electorals dels partits de dreta i ultradreta que, segons han manifestat, només afavoreixen les rendes més altes.

Héctor González, membre de la Comissió 1 de maig: “[els programes dels partits de dretes] sempre compten amb mesures a favor de l’acomiadament gratuït o abaratiment de l’acomiadament i en contra dels convenis col·lectius, que són les eines que tenim les treballadores per defensar-nos. Les treballadores en aquest país som aquelles persones que estem en els barris, a les fàbriques o en feines precàries, les persones que necessitem trobar-nos per defensar-nos. L’antifeixisme forma part de l’ADN de la cultura obrera i per això el volem reivindicar. Per això conoquem l’1 de maig a les 11 del matí que vingueu a la manifestació a la plaça de Sant Miquel”.

x