Un 57’5% de veïns de Riudaura voten el pressupost participatiu municipal

Riudaura ja coneix els resultats de les votacions del Pressupost Participatiu d’aquest 2019. Diumenge es va tancar la consulta, amb 225 vots, un 57’5%. De les propostes guanyadores, destaquen les millores en seguretat de les zones de pas infantil i en equipaments per a celebracions a la Sala del Centre Cívic.

Coincidint amb les eleccions generals, Riudaura va aprofitar la jornada per cloure les votacions dels pressupostos participatius d’aquest 2019. I els resultats són magnífics, pel que fa a la implicació veïnal per escollir amb quines propostes s’han de destinar una part dels fons municipals. En total, han votat 225 persones, un 57’5% dels veïns amb dret a vot, el que suposa assolir una xifra de participació mai assolida a la demarcació de Girona amb processos similars, segons el mateix consistori.

David Jané, alcalde de Riudaura: “Clar, això li dóna molta legitimitat al resultat. Teníem 11 propostes per a escollir, amb un import mínim de 2.500 euros, i el total de la partida destinada era de 20.000 euros. D’aquestes propostes, quatre han estat les guanyadores, i hem d’executar-les el més ràpid possible.”

Les propostes escollides són quatre: diverses actuacions de millora de la seguretat a les zones de pas infantils; afegir electrodomèstics i complements a la Sala del Centre Cívic; elaborar un ‘Pla d’acessibilitat’ per millorar el trànsit dels vianants pel municipi, com la instal·lació de baranes en pendents; i aïllar acústicament la sala polivalent de l’Escola. Per confeccionar aquestes propostes, l’Ajuntament va comptar amb l’ajut de les entitats i els alumnes de l’Escola Lluís Castells de Riudaura.

David Jané, alcalde de Riudaura: “Entre les possibles millores per augmentar la participació va sorgir la voluntat d’incorporar els nens de l’escola al procés. En aquest sentit, portem uns quants mesos demanant als alumnes què millorarien del poble.”

L’any passat, van votar un 32% dels veïns, i Riudaura ha completat totes les accions escollides en el Pressupost participatiu.