Aquest cap de setmana la Vall d’en Bas acollirà la primera edició del Bas Mountain Festival i la Lletissonada

Aquest cap de setmana s’inaugurarà la primera edició del Bas Mountain Festival, una activitat cultural organitzada per l’associació GECA i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas enfocada en el sector de la muntanya. Enguany, en el marc del Bas Mountain Festval també se celebrarà la 40a edició de la Lletissonada, la marxa popular que  recorre diversos paratges de la vall.

Lluís Pujiula, Regidor Promoció Econòmica Aj. Vall d’en Bas: “Es farà un petit acte inaugural i tot seguit començarem amb les diferents ponències i presentacions de tots els personatges vinculats en el món de la muntanya que hi seran presents”


Historiadors locals, cartògrafs, experts vinculats en el sector de la neu i excursionistes seran alguns dels convidats per a dur a terme les diverses conferències organitzades durant la jornada que tindrà lloc al centre de cultura Can Trona de la Vall d’en Bas, i on també es podrà gaudir de dues exposicions.

Lluís Pujiula, Regidor Promoció Econòmica Aj. Vall d’en Bas: “L’exposició de cartografia i també hi haurà una exposició de fotografia antiga, molt sobre la Vall d’en Bas i la Garrotxa i la projecció d’un dels àlbum de Josep Maria Dou, que segur que si algú està aficionat a la muntanya, aquí a la comarca, almenys, n’ha sentit a parlar”

En el marc de la jornada enfocada en el sector de la muntanya, la Lletissonada celebrarà la seva 40a edició diumenge sortint i arribant a Sant Esteve d’en Bas, un recorregut de 22 kilòmetres que passarà per diferents punts de la comarca.

Sergi Plana, President Geca d’en Bas: “Sempre voltem pels 22 o 23 kilòmetres, aquest any 22 i 1.100 o 1.200 de desnivell, gaire més ja no en fem perquè llavors sí que és molt més tècnic”

Aquest cap de setmana la Vall d’en Bas iniciarà la primera jornada que pretén convertir-se en una referència pels amants de l’excursionisme i on s’oferiran xerrades i col·loquis de la mà d’experts en muntanyisme i on s’hi inclourà la ja consolidada marxa popular de la vall, la Lletissonada, amb la seva 40a edició.