El candidat de JxCat a Olot, Pep Berga, tanca la porta a un pacte amb el PSC: “Només pactaríem amb partits que reconeguin el dret a decidir”

JxCat Olot ha explicat aquest dijous a la tarda com plantegen la campanya de les eleccions municipals. El seu cap de llista, Pep Berga, ha assumit la dificultat perquè la seva i qualsevol candidatura aconsegueixi una majoria absoluta a les municipals en el context actual. En tot cas, Berga ha volgut marcar línies vermelles amb totes les candidatures que no reconeguin el dret d’autodeterminació del poble de Catalunya.

Pep Berga, candidat JxCat Olot: “Una línia vermella és no fer govern amb cap partit que no reconegui el dret a decidir dels catalans. Això ja exclou una bona colla de partits com són alguns dels que es presentaran per primera vegada a la ciutat o fins i tot el partit dels socialista en aquests moments, tal i com estan les coses”.

D’altra banda, Berga ha explicat de quina manera donaran a conèixer el programa electoral de JxCat Olot durant la campanya. El candidat ha explicat que han editat un llibret on s’hi troben 50 de les més 350 propostes que han previst per a la ciutat. La resta es podran consultar a la pàgina web de la candidatura a Olot a partir que comenci la campanya electoral.

Pep Berga, candidat JxCat Olot: “Tota aquesta feina està feta, pensat precisament per estar lliures les properes tres setmanes per buscar les oportunitats, els espais de relació amb persones per poder-ho explicar. Serà una campanya de moltíssima proximitat”.

Si hagués d’escollir una proposta, Berga ha dit que seria sens dubte el de la nova biblioteca central a Can Sacrest, per tot el que implica.

Pep Berga, candidat JxCat Olot: “Volem que doni servei als joves, als adolescents, als infants, a les famílies, a les persones grans… És un equipament no comparable a cap altre que tinguem en ciutats veïnes”.

Berga ha explicat que governar un municipi com Olot és d’una alta responsabilitat perquè no hi ha opció d’esgotar el mandat abans de quatre anys. El candidat diu que l’assumeixen perquè han governat els últims anys i coneixen les necessitats de la ciutat. Berga afirma que els resultats de les eleccions generals poden marcar una tendència però no més, perquè a les municipals es vota per persones amb noms i cognoms.