El 3 i 4 de maig Olot acollirà la primera Marató de Sang al Firal Petit

L’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa ha adoptat un nou model seguint el de la Marató de Girona per tal d’augmentar el nombre de donants i que sigui un esdeveniment anual, i no cada dos anys com es feia fins ara. Els propers 3 i 4 de maig Olot acollirà la primera donació seguint aquest nou model.

Mercè Traveria, Delegada Associació Donants Sang Garrotxa: “La primera cosa diferent és que la situació s’ha canviat, estàvem acostumats a les altres edicions que s’havien fet sempre a l’Hospici i aquest any posarem una carpa al Firal, concretament al Firal Petit”


Es preveu que enguany s’arribi a les 750 donacions entre els dos dies, superant així la xifra d’anteriors edicions. Divendres es podrà accedir a la carpa ubicada al Firal Petit de les tres de la tarda a les 9 del vespre, i dissabte es podrà fer de les 10 del matí fins les 9 del vespre.

Anna Campanya, Delegada Associació Donants de Sang: “Poden venir persones a partir de 18 anys, han de ser majors d’edat i pesar 50 quilos i no és com una analítica, així que poden venir havent menjat i si fa molta estona poden passar per la taula per beure alguna cosa”

L’associació vol conscienciar sobre la importància de la donació de sang a la gent jove, i és per això que ha engegat un projecte a les escoles on s’explica als alumnes mitjançant aquest recurs educatiu la necessitat de la donació de sang involucrant-los en el procés, per aquest motiu enguany han estat els alumnes de cinquè de primària de l’Escola Malagrida els encarregats d’elaborar el cartell que promociona la propera jornada de donació de sang que tindrà lloc divendres i dissabte.

Mercè Traveria, Delegada Associació Donants Sang Garrotxa: “Hi ha accidents cada dia, també operacions i per la majoria d’intervencions d’aquest tipus es necessita sang. Penseu que si a una persona li fan un traspalant, en moltes ocasions es necessiten 8 o 10 bosses de sang, llavors a Catalunya necessitem 1.000 bosses diàries”

Aquest nou model amb la carpa ubicada al Firal Petit pretén ser molt més visual i accessible i, en conseqüència, augmentar el nombre de donacions de la capital garrotxina.

x