La Garrotxa acull el Campionat de Catalunya femení, júnior i cadet de ciclisme, amb Júlia Casas i Marcel Pallarès com a triomfadors

La Garrotxa ha tornat a viure una gran jornada de ciclisme, gràcies a la feina del Club Ciclista Olot Infantil. Aquest cop, l’entitat ha portat a la comarca la disputa del Campionat de Catalunya júnior, cadet i femení d’elit de ciclisme en carretera, sota el nom de Trofeu Primavera-Memorial Josep Maria Carrera. Va ser una bona oportunitat per veure de prop el futur de l’esport al nostre país, així com una de les cites més destacades que existeixen a Catalunya per viure una competició femenina en condicions.

Carles Ferrer, delegat gironí de la Federació Catalana de Ciclisme: “La categoria femenina elit no disposa de massa curses individuals on puguin córrer soles, i hem pogut fer una cursa separada amb la participació també de corredores de fora de Catalunya, i així ens ha quedat una competició espectacular.”


En total hi van prendre part més de 150 ciclistes procedents d’arreu de Catalunya, del País Basc i de França. Tots valoren les característiques del circuit garrotxí.

Carles Ferrer, delegat gironí de la Federació Catalana de Ciclisme: “És un circuit exigent, dur, però els directors esportius dels clubs ho valoren positivament per la tranquil·litat de les carreres i l’entorn, que fa que les carreres siguin molt atractives per a tots els ciclistes.”

En categoria femenina, Júlia Casas es va proclamar Campiona de Catalunya, seguida de Mireia Trias i Noemí Ferré. En júnior, Àlex Bermúdez i Laia Burdoy es van endur el títol. I en cadet, van pujar al calaix més alt del podi Estefanía Jiménez i el garrotxí Marcel Pallarès, que es va imposar amb un gran atac a l’última pujada; Martí Hidalgo, per la seva banda, va aconseguir la plata cadet.