La manifestació de l’1 de maig va recórrer Olot en defensa dels treballadors i contra el feixisme

Aquest dimecres diverses associacions com la PAH, la Dalla o la Forja, juntament amb el sindicat CNT, la CUP i el Partit Comunista del Poble de Catalunya, van agrupar-se a l’entorn de la comissió o coordinadora 1 de maig per iniciar la manifestació del dia dels treballadors, enguany emmarcada dintre el context d’actes contra el feixisme organitzats a tot l’Estat. La manifestació ha mostrat rebuig a polítiques que consideren feixistes, aquelles que van contra les millores de la classe treballadora o les que discriminen els col·lectius vulnerables.

Héctor González, membre de la CNT Olot: “A l’Estat espanyol el PIB s’ha recuperat de fa 10 anys cap aquí i, en canvi, amb l’import de successions es recapta un 65% menys. Quan busquem un responsable sobre per què no ens arriben ajudes, potser que les veiem aquí, no a la persona que té una capacitat de poder minsa. Potser hi ha algñu que fa trampes, però o és la majoria”.


A la plaça Rector Ferrer, els diversos partits han muntat carpes informatives. A la d’Olot En Comú – podem, a les 12 del migdia han llegit poemes relacionats diverses problemàtiques laborals.

Xavier García, candidat d’Olot En Comú – Podem: “Ens sembla que són dates per reivindicar problemes laborals. És una petita acció en sí mateixa però pensem que paga la pena, encara que sigui en petit format, reivindicar els problemes laborals que patim”.

Totes les candidatures a les eleccions municipals d’Olot han aprofitat l’aparador de la Fira de l’1 de maig per informar del programa electoral així com les propostes que tenen pensades per a la ciutat.