Esquerra vol que els premis Ciutat d’Olot esdevinguin en beques de creació literària

Esquerra Republicana Olot ha presentat diverses propostes relacionades amb l’art i la creació. El grup ha exposat que inclourà en el programa electoral que els premis ciutat d’Olot i el Marian Vayreda es converteixin en una beca de formació literària. Fa dos anys que es va decidir prescindir d’aquests premis que fomentaven l’escriptura en català i el partit recolza la decisió, ja que, segons han afirmat, el format dels premis s’ha de re formular.

Josep Quintana, Regidor d’ERC a l’Aj. D’Olot:  “Seria una beca de creació perquè un autor literari fes durant un any o nou mesos un projecte literari. La idea és que els participants que s’apuntin a la beca siguin escriptors o escriptores de la Garrotxa o dels països catalans, que tinguessin algun projecte literari que estigués relacionat amb la Garrotxa o amb algun personatge seu”

Esquerra Republicana Olot pretén dotar de més pressupost aquestes beques, ja que el grup creu que es necessiten més  creadors que escriguin sobre la Garrotxa. D’aquesta manera també es vol recuperar la beca d’arts visuals per tal de potenciar la creació local i de la resta del territori català. Una altra de les propostes ha estat la revisió del pla de cultura de la ciutat, que es va crear l’any 2001 i el partit creu que és necessària una revisió.

Josep Quintana, Regidor d’ERC a l’Aj. D’Olot: “Que totes aquestes, quan parlem també dels museus, em sembla que el pla de cultura de la ciutat d’Olot, que es va fer el 2001, i és un esclau de la voluntat que la ciutat pugui ser un referent cultural del país, i em sembla que toca revisar-lo”

Les propostes del partit giren entorn a la necessitat de potenciar la creació artística de la comarca, amb la creació d’una beca de formació literària i la revisió del pla de cultura de la ciutat d’Olot.

Deixa un comentari