Els propietaris de finques de l’Alta Garrotxa s’uneixen per defensar els seus interessos en el Pla Especial de la zona

Aquest dijous s’ha constituït oficialment la junta de l’Associació de Propietaris de l’Alta Garrotxa. L’integren una cinquantena de persones i diverses entitats afectades per les mesures que proposa el Pla de Protecció del Medi Natural i el Paisatge de l’Alta Garrotxa, que ha presentat el Departament de Territori i Sostenibilitat després de més de dues dècades sense cap regulació. A la reunió que va tenir lloc a La Cometa de Montagut i Oix, els propietaris de la zona van refermar la seva posició en contra el que es coneix com a Pla Especial.

Josep Maria Pujol Galceran, Membre Associació Propietaris Alta Garrotxa: El motiu de la trobada d’avui és consolidar l’associació i ampliar la base. La gent està molt preocupada i veu l’associació com la única eina per defensar les nostres inquietuds.

Els membres de l’associació estan d’acord en què cal una regulació, però denuncien que el document s’ha elaborat sense participació del territori i consideren que creua diverses línies vermelles pel que fa les zones de lliure evolució, l’autorització d’acampada lliure o les condicions urbanístiques per a instal·lacions ramaderes. Tal com també va fer la Generalitat, es mostren oberts a negociar, però no descarten presentar una esmena a la totalitat.

Josep Maria Pujol Galceran, Membre Associació Propietaris Alta Garrotxa: Ha de ser un model que tothom hi estigui d’acord. Ja entenem que haurem de cedir, però no acceptarem que es creui cap línia vermella.

L’Associació de Propietaris de l’Alta Garrotxa reclama també que el Consorci de l’Alta Garrotxa formi part de l’òrgan gestor del parc, i ha sol·licitat de forma oficial una trobada amb el Departament.

Representants del sector turístic i ramader de la zona, del Consorci Forestal de Catalunya i el Centre de la Propietat Forestal entre d’altres, van participar a la reunió d’ahir a Montagut per analitzar els diferents punts del pla i seguir definint una posició unitària.