Neix el ‘Feminajazz’, un festival reivindicatiu de la veu femenina en la música jazz

En els últims anys, la música jazz s’ha guanyat un lloc destacat a la programació musical de la capital garrotxina amb el cicle Jazz Olot. Ara la ciutat fa ara un pas més per convertir-se en la seu catalana d’un nou festival d’abast europeu, el FeminaJazz, que també farà parada a Saragossa, Madrid, València i Cambados. Olot acollirà aquest cap de setmana els primers concerts d’aquesta proposta, pensada per potenciar el talent femení en aquest gènere musical.

La saxofonista i cantant catalana Eva Fernández obre aquest divendres el Feminajazz  amb un concert en format trio a la Sala El Torín, que començarà a les deu de la nit.  Portugal és el país convidat en la primera edició, per això dissabte a la mateixa hora comptarà amb l’actuació de Beatriz Nunez,  reconeguda compositora i cantant que va donar-se a conèixer com a vocalista del grup Madredeus.

Més enllà de l’oferta musical, també hi haurà espai per a la reflexió. Dissabte a la tarda s’ha previst una conferència a Can Trincheria sobre el paper de la dona en el jazz, amb diverses expertes del sector.

Les entrades per a gaudir del FeminaJazz encara es poden comprar pels canals habituals, el web d’Olot Cultura, Can Trincheria, i la taquilla del Teatre Principal, a un preu de deu euros. L’organització també ha creat un abonament de 15€ per assistir als dos concerts. Mitja hora abans, també n’hi haurà de disponibles a la taquilla de la sala El Torín.