El Sant Jaume de Llierca s’imposa al Besalú per 4 a 0 i el Santa Pau baixa en perdre 1 a 3 contra el Caldes

Sant Jaume i Besalú s’enfrontaven aquest dissabte en un dels darrers derbis garrotxins de la temporada. Els de Joan Sánchez afrontaven el partit amb els deures fets; el Besalú, en canvi, necessitava els punts per desenganxar-se de la zona baixa de la classificació. Però el duel s’ha desequilibrat de bon principi, quan el davanter local Ibra ha caçat una pilota a la frontal de l’àrea al minut 3, i amb una rosca magistral ha batut Conesa. El gol matiner ha trastocat els plans dels besaluencs, que s’han vist superats pel joc del Sant Jaume. Al minut 22 de partit, Ibra no rematava bé una pilota a porteria buida, però la seva reacció ha estat boníssima: ha perseguit l’esfèrica, i amb un detall de qualitat ha aconseguit fer una centrada cap a Pol Reixach i Vallho ha desviat la pilota introduïnt-la al fons de la xarxa, fent el 2 a 0. Tot i que ha estat desviada pel central besaluenc, l’àrbitre ha donat el gol al davanter local, protagonista en la primera meitat. Abans d’arribar la mitja hora de joc, el Sant Jaume ha marcat el 3 a 0: Enric ha aprofitat una bona assistència de Moha, i ha regatejat al porter visitant per marcar a plaer davant la mala sortida del meta besaluenc.

Al segon temps, el Besalú ha mirat d’escurçar distàncies, però no ha tingut sort en les seves aproximacions. Qui ha sentenciat ha estat el Sant Jaume, amb el quart gol marcat per Zaka al minut 76, rematant de cap una centrada precisa. Amb el 4 a 0, el partit ha arribat al final dels 90 minuts sense massa història

Amb el resultat, el Sant Jaume segueix a la zona tranquila, i el Besalú veu com es complica la permanència en quedar en posició de perill pels descensos compensats. Qui sí que ja ha perdut la categoria és el Santa Pau, després de perdre per 1 a 3 contra el Caldes de Malavella. La victòria visitant comporta que els d’Àlex Farrés no puguin atrapar cap de les posicions que els donarien la continuïtat a la Segona Catalana.