Sant Joan les Fonts ha presentat un llibre que recull l’activitat econòmica del municipi des de l’any 1771 fins a l’actualitat

El llibre ‘Indústria i Comerç de Sant Joan les Fonts’ s’ha presentat al Centre Sociocultural del municipi com a un recull de l’activitat econòmica de la zona des de l’any 1771 fins el 2019. Amb la col·laboració de l’Ajuntament s’ha pogut editar i publicar aquesta mostra de la feina feta de quatre autors; Joan Carreres, Josep Oliveras, Manel Soler i Xavier Valeri, que han estat treballant durant mesos perquè el llibre a dia d’avui ja sigui una realitat.

Josep Oliveras, Autor i editor: “Penseu que hem reculat en el temps des del 1771 fins fa un parell de mesos que vam tancar el llibre per ja poder-lo imprimir, fins el 2019. Hi ha prop de 1.400 establiments entre indústria, comerç i oficis, perquè molts són tallers com fusters, serrallers, pràcticament tothom. Podríem dir que és un llibre que resumeix l’activitat econòmica”


El llibre fa referència a l’activitat de comerços, tallers, barberies o perruqueries, a més de fàbriques de paper, tèxtils o de màquina diversa. En definitiva, 164 pàgines que recullen la informació d’un total de 1.300 establiments de Sant Joan les Fonts, on alguns també han col·laborat en la recerca d’informació per tal de dur a terme l’elaboració del llibre.

Josep Oliveras, Autor i editor: “La col·laboració entre el comerç, la indústria de Sant Joan i el taller ha estat màxima. Nosaltres anàvem als tallers i els hi dèiem el que volíem fer i la col·laboració ha estat màxima, tothom ha buscat als seus arxius i hem pogut fer el llibre que ara tenim a les mans”

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts obsequiarà a cada família del municipi amb un exemplar del llibre perquè tothom pugui gaudir-ne.