El nou format de la Marató de Sang d’Olot aconsegueix l’objectiu amb 740 donacions

La pluja de divendres no va aigualir la primera jornada de la 9a Marató de Sang d’Olot. Van ser més de 200 persones les que al llarg de la tarda van acostar-se fins a la carpa instal·lada al Firal Petit per donar sang i solidaritat.  Enguany la Marató de Sang s’havia organitzat en dues jornades, i dissabte al llarg de tot el dia van ser més de 500 les persones que van acostar-se a donar sang. Amb tot, el resultat final, 740 donacions, ha assolit l’objectiu marcat de l’Associació de Donants de Sang, fet que es valora positivament.

Mercé Traveria, delegada de l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa: “L’important és el resultat i aquest és fantàstic. Les previsions que havíem fet era de 250 durant les tres jornades (divendres tarda i dissabte matí i tarda) i n’hem arribat a fer 740. Per tant objectiu complert, tot i que divendres feia mal temps”


A més de les 740 donavions de sang, al llarg dels dos dies es van fer 101 oferiments i 50 donacions de plasme. El nou format ha complert amb les expectatives de l’organització i dels donants, tot i que en alguns moment es van generar cues de donants.

Mercé Traveria, delegada de l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa: “Agrair a tots els donants. Van haver de fer cues, ho sabem, perquè va venir molta gent el dissabte a la tarda i es van acumular”

Un altre dels canvis introduïts amb el nou format de la Marató de Sang d’Olot és que passa a ser anual, per tant, és de preveure que la primavera de l’any que ve, es tornarà a cridar als garrotxins a participar-hi.