L’editora i directora de la biblioteca d’Olot, Carme Simón, rep les Ales a la Cultura 2019

El vestíbul de la biblioteca Marià Vayreda d’Olot va quedar petit aquest dissabte per acollir un acte molt especial. Qui ha estat la seva directora en els últims anys, Carme Simón, va ser reconeguda amb les Ales a la Cultura 2019, la màxima distinció que atorga l’Institut de Cultura. Simón va rebre la insígnia de les ales de mans de l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, per la seva tasca en la difusió i conservació del patrimoni garrotxí, com a editora de Llibres de Batet i a través de la rehabilitació de diversos edificis històrics de la comarca. L’acte també va ser un reconeixement a una llarga trajectòria al capdavant de la biblioteca d’Olot, càrrec que està a punt de deixar per jubilació.

La glossa a l’homenatjada va anar a càrrec de l’activista cultural Domènec Moli i Carme Renedo, delegada de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Visiblement emocionada, Carme Simón va aprofitar la seva intervenció per fer un agraïment al seu pare, al seu germà Lluís i al seu company Pep Gómez, així com a Teresa Planagumà, “la tresona”, amb qui va fundar l’editorial Llibres de Batet el 1986.