Pilar Fabregó i Ester Bordes de TEA Garrotxa protagonitzen la 52a Diada de la Mare del CIT

Pilar Fabregó, veïna de Joanetes, va ser l’homenatjada en la 52a Diada de la Mare del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot. El seu fill Jan va néixer dissabte a tres quarts de dotze de la nit a l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa i al cap de poques hores, diumenge al migdia, rebien l’alcalde de la ciutat, els hereus i les pubilles i una representació del CIT per fer-los entrega d’un ram de flors i una placa commemorativa.


Després de la visita a l’última mare, els actes de la jornada van continuar a la Plaça Clarà, amb l’ofrena floral a l’escultura de La Maternitat per part dels hereus i pubilles d’Olot i la Garrotxa. Ester Bordes, mare de l’associació TEA Garrotxa, que agrupa familiars d’infants amb trastorns de l’espectre autista, va pronunciar el parlament d’enguany, unes paraules dedicades al seu fill que van emocionar el públic assistent.

Nens i nenes de quatre escoles olotines, l’Escola Pia, el Cor de Maria, el Pla de Dalt i l’Escola Llar, van participar a l’acte llegint poesies escrites per ells mateixos, en agraïment a les seves mares.

La Diada de la Mare és l’acte més antic del CIT d’Olot, que se celebra ininterrompudament des de 1968. Una forma senzilla i de donar les gràcies a les dones que ens han portat al món. En el marc de la celebració també es va organitzar una ballada de sardanes al matí i el tradicional Concurs de Dibuix infantil i Juvenil.