La Font del Conill d’Olot s’està restaurant a causa del seu deteriorament

La font del Conill d’Olot està en procés de restauració per tal d’acondicionar els desperfectes que ha patit a causa del pas del temps i del vandalisme. La que actualment es pot veure a la plaça no és la font original, ja que al llarg dels segles des de la seva inauguració l’any 1752 s’ha anat restaurant pel deteriorament que ha patit. El primer pas de la restauració que es durà a terme ha estat la retirada del conill, que es troba en mans d’un equip d’experts al Museu de la Garrotxa que estan avaluant el seu estat per tal de decidir si restaurar la peça o fer-ne una rèplica.

Ricard Sargatal, Director d’Olot Cultura: “Aquest procés de restauració de la font s’emmarca dins un procés més ampli de restauració i millora de la Plaça del Conill, on s’hi col·locarà segurament un banc i un arbre i es restaurarà la font. Quan estigui urbanitzada tota la plaça tornarem a col·locar el conill a dalt de tot. No només col·locarem el conill, sinó que intentarem restaurar i consolidar tota la font, ja que també dins d’aquestes bretolades han arrencat les aixetes que hi ha”


El procés forma part de la intervenció prevista pel Pla Integral d’Accions de Millora del nucli antic per aquest any, amb el qual es preveu una restauració completa de la plaça amb la reparació de la pedra, la il·luminació de la font o, fins i tot, s’hi inclourà un banc per poder-hi seure i convertir-ho així en un espai d’estada. Per a dur a terme aquest procés el PIAM destinarà un pressupost de 50.000 euros a les accions proposades pels veïns.