La Fundació CEPAIM celebra una jornada de portes obertes pel seu 25è aniversari per difondre la seva tasca pels migrants i la convivència veïnal

CEPAIM és una organització independent que intenta donar respostes a dinàmiques socials relacionades amb el fet migratori i els processos d’exclusió social. A Olot hi ha una de les seves seus de l’entitat, que va néixer als anys noranta, amb la voluntat de treballar per afavorir la convivència.

Raúl Martínez, subdirector Fundació CEPAIM: “Ens vam adonar de la importància que tenia el treball amb població immigrada, als anys noranta, i diverses entitats ens vam ajuntar per donar resposta a aquestes persones que es quedaven i aconseguir una bona convivència entre la societat.”


Aquest 2019, CEPAIM compleix 25 anys, treballant amb projectes d’acollida, integració i acció comunitària, amb persones en situació de vulnerabilitat. Tot i la normalització de l’arribada migratòria procedent d’altres continents, la seva tasca segueix essent necessària.

Raúl Martínez, subdirector Fundació CEPAIM: “No podem parlar d’immigració amb persones que ja porten més de 30 anys vivint amb nosaltres, però cal seguir treballant amb la integració, la inserció i la igualtat d’oportunitats entre persones d’origen divers.”

La Fundació es mira amb atenció els moviments de la societat respecte el fet migratori, i està en alerta davant l’avenç de l’extrema dreta. Però considera que s’ha de mantenir la seva tasca per evitar la fractura social.

Raúl Martínez, subdirector Fundació CEPAIM: “No s’ha de negar que aquesta realitat provoca situacions que s’han d’afrontar, perquè sinó poden esdevenir problemes crònics. Però hem entomat com a societat aquesta arribada i donar respostes per evitar fractures socials incorregibles entre veïns.”

A Catalunya hi ha tres centres de treball de CEPAIM, situats a Barcelona, Banyoles i Olot, al carrer Mossèn Gelabert del barri de Sant Miquel. Divendres passat, l’entitat va fer una jornada de portes obertes coincidint amb el 25è aniversari de la Fundació per difondre la seva tasca.

x