Olot ja ha acollit a més d’una seixantena de refugiats en els últims dos anys mitjançant la Fundació CEPAIM

L’acollida de refugiats a la Garrotxa es manté constant des de la seva entrada en servei el juliol de 2017. Sota la gestió de la Fundació CEPAIM, des que van començar a treballar a la comarca ja han acollit a 64 refugiats que han passat per un dels quatre pisos que disposa l’entitat per a fer aquest servei. D’aquests, una tretzena ha aconseguit trobar feina, el que representa un 41% de tots els que podien treballar.

Anouar Tayebi, coordinador Fundació CEPAIM la Garrotxa: “La sort de tenir una oferta de feina nombrosa a la Garrotxa fa que molts hagin trobat feina. A més, el perfil de la persona que acollim acostuma a tenir una formació, i per tant, els és més fàcil trobar treball.”


Actualment, la Fundació CEPAIM acull a 22 persones en algun dels seus habitatges, i treballa amb sis joves migrants majors de 18 anys que han arribat sols a Catalunya. L’augment del servei ha comportat triplicar la plantilla inicial de treballadors de la fundació a Olot.

Anouar Tayebi, coordinador Fundació CEPAIM la Garrotxa: “Al principi ens ha costat una mica perquè és un equip nou, però estem fent molt bona feina, treballant per a la integració de les persones noves que vénen d’altres indrets.”

La problemàtica principal de la Fundació CEPAIM és aconseguir habitatges per gestionar les nombroses demandes d’asil que existeixen arreu de l’Estat.

x