Olot ja ha acollit a més d’una seixantena de refugiats en els últims dos anys mitjançant la Fundació CEPAIM

L’acollida de refugiats a la Garrotxa es manté constant des de la seva entrada en servei el juliol de 2017. Sota la gestió de la Fundació CEPAIM, des que van començar a treballar a la comarca ja han acollit a 64 refugiats que han passat per un dels quatre pisos que disposa l’entitat per a fer aquest servei. D’aquests, una tretzena ha aconseguit trobar feina, el que representa un 41% de tots els que podien treballar.

Anouar Tayebi, coordinador Fundació CEPAIM la Garrotxa: “La sort de tenir una oferta de feina nombrosa a la Garrotxa fa que molts hagin trobat feina. A més, el perfil de la persona que acollim acostuma a tenir una formació, i per tant, els és més fàcil trobar treball.”


Actualment, la Fundació CEPAIM acull a 22 persones en algun dels seus habitatges, i treballa amb sis joves migrants majors de 18 anys que han arribat sols a Catalunya. L’augment del servei ha comportat triplicar la plantilla inicial de treballadors de la fundació a Olot.

Anouar Tayebi, coordinador Fundació CEPAIM la Garrotxa: “Al principi ens ha costat una mica perquè és un equip nou, però estem fent molt bona feina, treballant per a la integració de les persones noves que vénen d’altres indrets.”

La problemàtica principal de la Fundació CEPAIM és aconseguir habitatges per gestionar les nombroses demandes d’asil que existeixen arreu de l’Estat.

Deixa un comentari