La guia Activa l’Estiu 2019 recull prop d’un centenar d’activitats de lleure infantil i juvenil a la comarca

La guia Activa l’Estiu, que ja s’ha presentat, inclou totes les activitats d’educació i lleure que es fan a la comarca durant l’estiu. Una vintena d’aquestes estan organitzades per l’Ajuntament d’Olot, emmarcades dins la campanya de l’Estiu Riu. La resta d’activitats, s’impulsen a través dels ajuntaments de la comarca o a través d’associacions, entitats, clubs i empreses privades.


L’objectiu de la guia és englobar tota aquesta oferta d’activitats de manera que les famílies puguin tenir tota la informació en un sol document.

La guia Activa l’Estiu ofereix un ampli ventall d’activitats on hi tenen cabuda tan els més menuts com els joves, a més d’una gran oferta pel que fa a la tipologia de les activitats, des de casals esportius a activitats artístiques o de conscienciació mediambiental així com casals formatius, entre d’altres.  Des de l’Ajuntament, també col·laboren a la formació d’ofertes laborals per als més joves, en aquest cas amb la contractació de monitors.

 Mar Roca, regidora de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament d’Olot: “Totes les activitats que organitzem nosaltres des de l’ajuntament, tenen una finalitat educativa i de valors, no és només organitzar un casal per anar-s’ho a passar bé sinó que totes les activitats estan pensades amb rerefons educatiu”.

A més a més, a nivell comarcal, s’han augmentat fins a 8 els casals mancomunats. Els ajuntaments que hi participen són Maià de Montcal, Tortellà, Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles.

Marta Vila, tècnica de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa: “És una experiència poder participar en alguna d’aquestes activitats perquè els joves i els infants puguin créixer i seguir aprenent gràcies a la professionalitat dels monitors i directors de lleure, que estan àmpliament preparats per poder afrontar un estiu amb èxit”.

La guia, que ja es pot consultar a través de la pàgina web de l’IME, la de l’Ajuntament d’Olot i la del Consell Comarcal. Per tercer any consecutiu continua distribuint-se en format digital i no en paper per tal de reduir l’impacte mediambiental que suposava la seva impressió.

El període per apuntar-se a les activitats de la guia Activa l’Estiu ja està obert. Pel que fa als casals mancomunats les inscripcions estan disponibles fins al 17 de maig i per l’Estiu Riu fins al dia 13 d’aquest mes.

x