Junts per La Vall presenta el seu programa electoral amb una aposta per les energies renovables

Can Trona va acollir ahir un col·loqui per empoderar la ciutadania i aconsellar-la sobre com estalviar en la transició energètica que la societat necessita, fixada en la llei del canvi climàtic i el Pacte Nacional de Transició Energètica.

Francesc Comino, Gerent de Wattia Innova: “El model canvia en no només un sol punt que es distribueix. Qualsevol casa, ciutadà o companyia podrà aportar energia”

L’energia que generem i utilitzem representa el 70% de les emissions que provoquen l’efecte hivernacle.

Manel Torrent, Director de l’Institut Català de l’Energia: “Si tenim una lluita pel clima el més lògic és que treballem reduint el consum d’energia i, malgrat tot, l’energia que acabem necessitant sempre per viure la generem de la manera més neta possible, és a dir, amb energies renovables.


Per aquest motiu la candidatura de Junts per Catalunya a la Vall d’en Bas ha inclòs al seu programa electoral la proposta perquè Can Trona es converteixi en un espai de consum 0.

Toni Arimany, Candidat JuntsxCat a la Vall d’en Bas: “Apostarem molt clarament per tot el tema d’energies renovables a la Vall”

La candidatura també proposa que el centre de natura i cultura aculli un espai cultural gastronòmic, una sala-museu sobre els Remences i un espai d’atenció ciutadana que permeti que els veïns realitzin tràmits administratius de l’Ajuntament.

Toni Arimany, Candidat JuntsxCat a la Vall d’en Bas: “Creiem que és molt interessant que la gent no s’hagi de desplaçar al Casc Antic de Sant Esteve i que sigui fàcil poder venir a l’Ajuntament.

Altres propostes que inclouen en el seu programa i que seguiran explicant extensament és la millora de l’aparcament, un camp de gespa artificial i un espai de trobada per a clubs de futbol a la zona esportiva de Verntallat, així com la creació d’una via blava que es pugui recórrer d’Olot als Hostalets després de recuperar espais del riu Fluvià. També volen crear habitatge per a joves a Sant Esteve i a Sant Privat. En total, Junts per Catalunya ha presentat 101 propostes recollides durant l’últim any i mig amb els camina-pobles i entrevistes amb diferents entitats.