JuntsxCat Olot proposa destinar un milió d’euros a obres de millora en els centres educatius en els propers quatre anys

El candidat de Junts per Catalunya Olot, Pep Berga, diu que els darrers anys l’actuació municipal s’ha hagut de concentrar en el manteniment dels serveis educatius i la facilitació de l’accés als infants amb menys recursos, però que de cares al proper mandat es donen les condicions per actuar en la millora de les instal·lacions, una necessitat demandada des de diferents centres.

Pep Berga, Candidat JuntsxCat Olot: “En concret l’acció és dedicar un milió d’euros en quatre anys, és a dir, quatre aportacions de 250.000 euros anuals per poder reparar totes aquestes coses dels nostres centres escolars i instituts”


Berga ha citat, com a exemples d’espais que necessiten actuacions de millora, el pati, passadissos i el porxo de l’Escola Llar, el teulat, el gimnàs i la pista esportiva del Malagrida, el pati del Pla de Dalt, els lavabos del Bisaroques, els vestidors de l’Institut La Garrotxa, el Montsacopa, que necessita una ampliació, l’Escola d’Art, que s’ha de climatitzar o l’Escola d’Expressió per uns lavabos adaptats, a més de millores a les escoles bressol.

La candidatura també proposa elaborar un nou Projecte Educatiu de Ciutat per garantir una educació de qualitat al llarg de tota la vida.

Mariona Camps, Número 6 JuntsxCat Olot: “També volem elaborar un instrument d’avaluació de les polítiques educatives que s’estan fent de manera que poguem adaptar la nostra feina a les necessitats”

Junts per Catalunya posa l’accent en la definició d’un sistema d’avaluació i valoració de les polítiques educatives, els valors de la Ciutat Educadora i el treball amb altres agents com el Departament d’Educació. També proposen millorar el sistema d’ajuts per afavorir l’accés a les escoles bressol i les escoles municipals de música i d’expressió.

Aniol Sellabona, Número 8 JuntsxCat Olot: “Construir nous recursos de suport a l’escolarització que pretenen garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés i l’èxit educatiu”

Sellabona ha explicat propostes de la candidatura per coordinar, fomentar la participació i implicar totes les àrees de l’Ajuntament per l’educació a la ciutat.