Olot esdevé un referent de la robòtica didàctica amb el Robolot

Gràcies al Robolot, la capital garrotxina ha esdevingut un referent a Catalunya en el camp de la robòtica didàctica. Aquest cap de setmana, el certamen tornarà a omplir la ciutat d’alumnes i docents d’aquesta especialitat. El Robolot 2019 s’espera més participatiu que mai i, per primera vegada, funcionarà com a aparador de projectes pioners d’eficiència energètica.

Toni Moreno, organització Robolot: “Gent que ve des de Terres de l’Ebre, gent que ve de Lleida, gent que ve de Barcelona, gent que ve de Girona, que portaran maquetes que tenen a veure amb temes d’energia solar, eòlica, en general d’energies renovables”


A nivell formatiu, l’esdeveniment comptarà amb ponències internacionals amb les últimes novetats en eines de programació. De fet, experts d’arreu del món treballen aquests dies a la residència Faber d’Olot coincidint amb el certàmen.

Toni Moreno, organització Robolot: “Tenim gent que estan treballant durant aquests dies aquí a Faber i que al Robolot faran una presentació d’una eina que és interessant a nivell mundial, que és una eina de programació per a nenes i nens en edat educativa però que permeti a més a més connectar coses a través d’Internet”

Robots que dibuixen o curses de leds són algunes de les novetats que es podran veure en la 18a edició del Robolot. S’espera que prop uns 800 estudiants participin en els diferents concursos i tallers de robòtica que s’han programat. Enguany l’organització ha ofert 250 places gratuïtes.