Aconsegueixen recollir 60 kg de brossa entre Ripoll i Olot durant la 3a etapa de l’Ultra Clean Marathon

El Firal petit d’Olot va ser el punt d’arribada de l’etapa 3 de l’Ultra Clean Marathon 2019, una iniciativa que, a través de l’esport, vol conscienciar la societat sobre la importància de mantenir net l’entorn natural.


Albert Bosch i Nicole Ribera, ambaixadors de la prova, van recórrer aquest dimarts els 40 km que separen Ripoll i Olot per la Via Ànnia recollint la brossa que trobaven pel camí. Diverses entitats garrotxines, com la Creu Roja, l’Institut Bosc de la Coma o l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa van participar en les accions de neteja programades durant la jornada. Els corredors van sorprendre’s del bon nivell de neteja que van trobar-se als boscos garrotxins, i no tant a les carreteres.

Nicole Ribera, participant: “Ens ha sorprès durant tot el trajecte que els carrers estàven nets, ens ha costat molt recollir brossa en comparació a l’any passat, o inclús et diria amb les etapes de la bicicleta. Estem molt contents perquè potser l’any passat amb l’altra Ultra Clean vam aconseguir fer arribar un missatge positiu”

En total s’han recollit seixanta quilos de brossa al llarg de tota l’etapa: 19 d’envasos, quatre i mig de vidre i més de 36 d’altres residus, que permeten superar la tona de residus.

Albert Bosch, participant: “El més important és el fet que encara hem de predicar que els entorns naturals estan bruts”

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, va fer entrega dels tres  premis: el residu més perillós (un tub d’escapament rovellat), el més habitual (un envàs) i el residu més curiós (una copa de ceràmica).

Avui la Ultra Clean Marathon continua amb l’etapa 4, d’Olot a Girona passant per Les Planes d’Hostoles entre d’altres punts. L’esdeveniment l’organitza la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental, l’Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat, i amb la col·laboració d’un professor de l’INS Bosc de la Coma.

x