Besalú serà una de les localitzacions de la sèrie ‘Westworld’ d’HBO

Besalú tornarà a ser escenari d’una gran producció. Aquest cop, es rodarà a la vila comtal la sèrie Westworld, de la plataforma americana HBO, tot i que encara no ha estat confirmat ni per la productora ni pel consistori. El que és segur és que del 22 al 24 de maig, hi haurà restriccions puntuals per accedir al casc històric del poble.

Westworld és una sèrie de la plataforma HBO que es centra en un parc temàtic futurista ambientat al far west, i habitat per robots pràcticament humans. Però la tercera temporada d’aquesta producció tindria segell garrotxí, perquè hauria escollit Besalú com un dels escenaris de la trama argumental. Ni la productora ni l’Ajuntament han confirmat que es tracti d’aquesta sèrie, però el que sí que assegura el consistori és que la vila comtal serà l’escenari d’un rodatge important aquest mes de maig.

Fina Surina, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Besalú: “Ho veiem com una gran oportunitat, com una qüestió positiva pel municipi i pels particulars, en relació al desenvolupament econòmic i comercial i a la difusió del nostre patrimoni.”

Malgrat que ja hi ha moviment al municipi destriant les localitzacions i iniciant les decoracions per a fer el rodatge, el gruix de les gravacions amb els actors i els 90 figurants tindrà lloc del 22 al 24 de maig. Això comportarà canvis en la rutina dels habitants del casc històric.

Fina Surina, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Besalú: “El que es preveu és que als punts de tancament hi hagi personal que permetin l’accés de les persones que resideixen al centre històric: seran intermitents. Hi haurà la possibilitat d’entrar i sortir amb normalitat.”

Els negocis del centre hauran de tancar la seva activitat durant aquests dies, i ja han estat contactats per informar-los de les restriccions. Segons el mateix Ajuntament, aquells que hagin tingut pèrdues pel tancament seran compensats econòmicament.

x