La Generalitat es compromet a tenir en compte l’alternativa del túnel de l’Hostal del Sol en els estudis de la variant nord d’Olot

Una de les propostes desestimades pel Ministeri de Foment per desenvolupar la variant d’Olot torna a estar sobre la taula. Es tracta de la hipotètica construcció d’un túnel per darrere l’Hostal del Sol, proposada fa anys pel mateix Ajuntament. Així ho ha anunciat l’alcalde Josep Maria Corominas, després d’arrencar el compromís de la Generalitat d’incloure aquesta opció entre els estudis de la variant. El Ministeri de Foment no la veia viable en considerar-la ineficient, però la construcció del túnel afavoriria la unió de l’Hostal del Sol amb la ciutat. Tot i això, aquesta és una alternativa a la proposta de partida de la via soterrada, que també vol complir amb aquesta funció.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “El traçat prioritari per a la zona de l’Hostal del Sol és el pas soterrat, però tinc el compromís que s’estudiarà el túnel per darrere de l’Hostal del Sol. L’estat sempre s’hi va negar; deia que el túnel per darrere no era eficient, que era en corba i s’havia de limitar la velocitat, a més de presentar problemes de manteniment per a la seva llargada, i nosaltres vam estudiar l’alternativa de la via soterrada.”


Les diferents propostes s’analitzaran en l’estudi d’impacte ambiental, que el Departament de Territori i Sostenibilitat va adjudicar aquest dimecres. Per al consistori, hi ha dos punts on s’ha de prestar una atenció especial.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot “Un és el de la rotonda de Can Minguet, sobre com enllacem la variant en aquest indret, i l’altre com solucionem el pas de l’Hostal del Sol.”

Es preveu que l’estudi pugui estar completat abans de vuit mesos, i el proper pas serà l’adjudicació de l’estudi informatiu de la variant, encara pendent. El treball va del túnel projectat a la Pinya fins a l’actual enllaç de l’autovia A-26, i comptaria amb dos carrils per sentit.

Deixa un comentari