L’Avinguda Sant Jordi tindrà un paviment reductor del soroll

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dijous un projecte que preveu més millores a l’avinguda Sant Jordi d’Olot després de la reparació del ferm que es van fer al mes de març. La més important és la col·locació d’un asfalt sonoreductor a tot el recorregut de la via i els carrers Zamenhoff i Portbou, però inclou també altres actuacions de reparació. El projecte, amb un pressupost de 300.000 euros, forma part de les accions acordades entre el consistori olotí i la Generalitat, que n’assumirà el cost. La previsió és que les obres es facin al mes d’agost, amb un termini de tres setmanes.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: Hem tapat els forats, ara farem una mica més que posar-hi una capa fina. Posarem aquesta capa d’un paviment diferent que és sonoreductor però dura menys.


Per això la Generalitat es farà càrrec també de les tasques anuals de manteniment, a l’espera que es pugui executar el projecte de renovació integral de l’Avinguda compromès a llarg termini amb el govern català.

El batlle olotí ha explicat també que l’Ajuntament d’Olot s’ha reunit en els darrers dies amb la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ i les associacions de veïns, a qui ha proposat nou tipus de mesures per a la pacificació del trànsit. Entre elles hi ha intensificar els controls als camions i prohibir el pas als que no tenen destí a la Garrotxa i Osona, instal·lar lectors de matrícules i més radars o reduir la velocitat màxima permesa.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: Aquests nou tipus de mesures són el paviment sonoreductor, el control del trànsit… i estem treballant també en com podrem posar la limitació de velocitat a l’avinguda, això és important que ho entenguin tots els ciutadans perquè si els camions i els cotxes passen a 30 o a 40, provoquen menys molèsties.

Segons ha explicat l’alcalde, aquestes accions es valoraran dilluns en una reunió amb els responsables del Servei Català de Trànsit.