Mig miler d’alumnes de secundària d’Olot i comarca participen a la onzena edició de l’Orientolot

El camp del Morrot va ser el punt de trobada de la onzena edició de l’Orientolot, una cursa d’orientació pels alumnes de 1er d’ESO dels diferents centres d’educació secundària de la ciutat i la comarca.


Els gairebé 500 alumnes que hi van participar, repartits en grups, van haver d’exprimir l’enginy col·lectiu per arribar a trobar el màxim número de fites possibles en dues hores i amb la única ajuda d’un mapa. Les fites estaven repartides al llarg d’un perímetre delimitat entre el volcà Montsacopa i el centre d’Olot.

Montse Riera, tècnica d’educació de l’IME: La idea es compartir una matinal per coneixes entre ells, per relacionar-se, per gaudir del plaer de fer activitat física i passar-s’ho bé.

L’activitat va comptar també amb la participació dels alumnes i professors del cicle formatiu de l’activitat física i esportiva de l’Escola Pia, dinamitzant l’activitat i posant en pràctica els seus coneixements com a futurs professionals.

Edgar Costabella, estudiant del cicle formatiu de l’Activitat Física i esportiva de l’Escola Pia: Des de l’escola ho preparem, fem moltes activitats entre nosaltres per practicar-ho. Després les assignatures teòriques aprenem a dinamitzar, quin és el mètode que has de fer servir, etc. Nosaltres venim a dinamitzar l’activitat i acompanyar als nens i nenes com a futurs especialistes. Aquesta oportunitat per practicar i formar-nos ens va molt bé.

L’Orientolot, és una activitat que forma part del pla educatiu d’entorn, i en cap cas és competitiva. L’objectiu és potenciar l’activitat física i fer esport mentre es realitza la cursa d’orientació, i poder gaudir de l’entorn, treballar la capacitat d’observació i la interpretació de mapes, així com treballar en equip i tenir la oportunitat de relacionar-se amb alumnes d’altres centres.

La cursa era organitzada per l’Escola Pia, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut, l’Institut Municipal d’Esports i Lleure de l’Ajuntament d’Olot i amb la col·laboració de l’associació esportiva Gastankeks, experts en curses d’orientació.