La Terra de Remences porta 3.000 ciclistes a la Garrotxa esperant que el bon temps reverteixi les pluges viscudes els darrers anys

La marxa cicloturista Terra de Remences és una de les proves més esperades pels aficionats al ciclisme de tot l’estat, i tot està a punt per a la seva celebració: uns 3.000 ciclistes, arribats fins i tot de més enllà de les nostres fronteres, participaran a la 22a edició de la Remences. Però encara que s’hagin pogut tancar les inscripcions, enguany el ritme d’apuntats ha anat més lent del que és habitual. La climatologia dels últims anys hi pot haver jugat en contra.

Toni Fité, organització de la marxa cicloturista Terra de Remences: “Ho atribuïm a que ara hi ha molta oferta de proves, i la gent escull una mica. També pensem que les pluges dels últims anys durant la Remences han pogut espantar a gent que abans s’apuntava al primer dia.”


Per a què la prova sigui perfecte, mig miler de voluntaris contribuiran al pas de la caravana ciclista per les carreteres de la Garrotxa, Osona i el Ripollès. A més, hi ha tot un desplegament important d’acompanyament als ciclistes per cobrir qualsevol incidència.

Toni Fité, organització de la marxa cicloturista Terra de Remences: “Tenim uns 12 vehicles itinerants en ruta, que han de cobrir les necessitats de les incidències que hi hagi en qualsevol moment de la marxa cicloturista.”

La marxa va de Sant Esteve a Bianya, puja el Capsacosta per dirigir-se cap a Ripoll, on torna pel Coll de Canes en direcció a Bracons i Condreu; és el primer cop que la Remences és un dels esdeveniments del calendari internacional de marxes cicloturistes de la Unió Ciclista Internacional. Però la festa arrenca el dia abans, amb la celebració del Campionat de Catalunya infantil amb la Remences Kids, que tindrà lloc per l’entorn del carrer Ample de la Vall d’en Bas.

Deixa un comentari