Prop de 3.000 ciclistes participen a la 22a edició de la Terra de Remences organitzada pel Club Ciclista Bas

Un dels esdeveniments esportius més multitudinaris de la comarca al llarg de l’any és, sens dubte, la tradicional Terra de Remences de ciclisme en carretera, i que ha tornat aquest cap de setmana amb prop de 3.000 participants a la línia de sortida, que es s’ha dut a terme aquest diumenge al municipi de Sant Esteve d’en Bas, en un prova organitzada pel Club Ciclista Bas.

Daniel Bosch, president Club ciclista Bas: “Treballant cada setmana perquè tota la gent que ens vingui a participar tingui tots els serveis, els avituallaments, l’entorn el tenim molt maco. Al començament quan vam voler muntar una marxa vam agafar el passat remença de la vall d’en Bas, i Francesc de Verntallat, i poder-ho promoure, i a part la marxa és també una promoció turística per la comarca, per la hostaleria, d’aquestes gairebé 3.000 persones que s’allotgen a la Garrotxa, ja que molt venen el dia abans.”

Una marxa que s’ha pogut disputar, a diferència dels darrers anys, amb bon temps, encara que la climatologia no frena als participants més fidels a apropar-se fins a la Garrotxa un cop a l’any:

Miguel Aguilar, participant: “De este año espero lo mismo. Pasarlo bien, disfrutar del buen dia, del sol y a pasarlo bien.”.

David Mesa, participant:”A mi me encantó el año pasado. Por esto repetimos. Y pasarlo com el año pasado, igual de bien.”

A les vuit del matí s’ha donat el tret de sortida a la marxa, que sortia de Sant Esteve d’en Bas, es dirigia cap a la Vall de Bianya i el coll del Capsacosta direcció Ripoll, i tornada pel Coll de Canes i el Coll de Condreu, d’una Terra de remences que va tenir com a prèvia la Remences Kid’s un dia bans, una prova formativa destinada als més petits i que el mateix organitzador inisteix en la importància de dur a terme marxes com la Remences i la Remences Kid’s a la comarca.

Carles Torrent, Club Ciclista Olot Infantil, organitzador remences Kid’s : “ El Club Ciclista Bas és un club molt gran, i la veritat que tot el que fan ho fan molt bé, han tornat a aconseguir gairebé 3.000 persones aquí, i sent un club de molta gent, però de quatre amics, la fi i al cap. Té molt de mèrit. És això: ganes de fer ciclisme, de donar suport a la base, com ahir amb la Remences Kid’s. Després també es farà la Volta a la Garrotxa al setembre. I són aquest tipus de marxes les que la gent hauria de venir, i no pas aquestes que fan les empreses privades”.

Fi a la 22a edició i ja preparant la número 23, d’un dels clàssics pel que fa a esdeveniments esportius a la comarca.

x