El Consorci Forestal de Catalunya acorda demanar que es retiri el Pla Especial de l’Alta Garrotxa

El Consorci Forestal de Catalunya, associació privada que agrupa prop de 1.500 propietaris de boscos familiars, va celebrar la seva Assemblea General Ordinària aquest dissabte a la Garrotxa.


En la trobada es va acordar l’aprovació de la Declaració de Santa Pau, que reclama que la conselleria d’Agricultura assumeixi les competències vinculades a la gestió d’espais forestals i la conservació i millora del medi natural.

Consideren que les conselleries de Territori i Agricultura no comparteixen un mateix model, tal com queda palès al Pla de Protecció del Medi Natural i el Paisatge de l’Alta Garrotxa, del qual demanen la retirada.

Rosendo Castelló – President del Consorci Forestal de Catalunya: Ha d’haver-hi una regulació de qualsevol àmbit de la vida social i activitat econòmica però això no es pot fer sense la participació dels propietaris i partint d’un diagnòstic mal fet, sense parlar amb tots els implicats, que al llarg de segles d’activitat han anat generant aquest paisatge que pretenem protegir.

Josep Maria Pujol- Galceran: S’ha de rectificar tot el que hi ha fet fins ara i sinó nosaltres proposem una al·legació a la totalitat i que s’hagi de fer de nou totalment.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va presidir la cloenda de l’assemblea i va assegurar que la seva conselleria escoltarà els propietaris, tan públics com privats, com és el cas de l’associació.

Teresa Jordà – Hem de ser capaços d’entendre’ns, la manera de funcionar és la cogovernança, arribar a l’objectiu que es pugui gestionar l’Alta Garrotxa però sentint la veu dels propietaris forestals. Tenen molt a dir i en conseqüència ho hem de fer conjuntament.

Al document conegut com a Declaració de Santa Pau, l’entitat també demana que el Centre de la Propietat Forestal sigui l’únic responsable en el desenvolupament de polítiques forestals.

x