La Terra de Remences i la Cursa pel Cor de la Fageda sumen més de 4.000 participants

El cap de setmana esportiu destaca per dos esdeveniments multitudinaris: són la Terra de Remences de la Vall d’en Bas i la Cursa pel Cor de la Fageda de Santa Pau, que entre tots dos van superar els 4.000 participants.


La Terra de Remences va tornar a gaudir d’un sol imponent, després de molts anys sense veure clarianes: una jornada magnífica va acompanyar els més de 3.000 ciclistes que van participar a la marxa cicloturista estrella de Catalunya, organitzada pel Club Ciclista Bas, i que va veure un ritme molt alt en els participants. La sortida, com sempre, va ser un espectacle multicolor afegit a l’esclat de la primavera garrotxina. Però qui no va viure tant bon temps va ser la Remences Kids, celebrada el dia abans, i que es va desenvolupar sota una intensa pluja. Lluc Plana, del Club Ciclista Olot, es va proclamar campió de Catalunya Infantil, en un esdeveniment amb diverses categories que va reunir a 120 ciclistes de base. On l’aigua també va mullar als esportistes va ser a la Cursa pel Cor de la Fageda, amb més de 750 participants: Carlos Cera va tornar a guanyar la mitja marató en la seva competició fetitxe, i Pol Espinosa es va imposar en la distància de 16 quilòmetres. Però el nom destacat del cap de setmana és Genís Grau: va guanyar la Copa Europea de Triatló de Sines, a Portugal, i encapçala el rànquing europeu de l’especialitat. Grau ja ha confirmat la seva classificació a les Copes del món d’Itàlia i Banyoles. En futbol, victòria del Besalú contra el Santa Pau, per 2 gols a 0. Aguilar, al minut 4, i el Haraki, al quart d’hora de joc, van donar aire a un Besalú que està a prop d’atrapar a diversos equips per sortir de la zona baixa. El Sant Jaume de Llierca, per la seva banda, va guanyar el Vilartagues per 1 a 5 i el Bosc de Tosca va perdre a Camprodon 2 a 0. La Unió Esportiva Olot sènior femenina, per la seva banda, no va omplir l’Estadi amb un miler d’espectadors, però va aconseguir mitja entrada, i el seu 4 a 1 al Seagull de Badalona van permetre que les de Moi Dubé complissin amb el seu objectiu de ser sisenes a final de temporada. I en bàsquet, males notícies pel sènior femení: la seva derrota contra el Sant Hilari per 60 a 46, sumat a la victòria del Roda, fan que automàticament baixin de categoria a falta d’una jornada per a la finalització de la lliga.