Josep Vilar presenta el llibre ‘Històries de l’Alta Garrotxa’

Després de molts anys treballant-hi, Josep Vilar va poder presentar, fa uns dies, el llibre ‘Històries de l’Alta Garrotxa’, on s’hi poden trobar tota mena de vivències viscudes en aquesta zona de la comarca des de finals de segle XIX fins als 60 del segle passat.

Josep Vilar, autor del llibre: “Fa molt anys d’això. Jo soc agent rural. Soc excursionista, m’agrada molt l’Alta Garrotxa, sempre hi vaig a caminar. I fa molts anys que recullo informació, que he anat anotant en llibretes, i va sortir aquest projecte i ara n’han pogut sortir els fruits. Aquest llibre és un homenatge a la gent que hi ha viscut, perquè nosaltres marxarem però això quedarà per sempre.”

El llibre, de l’Editorial Gavarres, s’hi pot llegir des d’històries de la guerra, sobre contraban, els oficis que s’hi han dut a terme en el llarg del temps, a més de tota mena de casos: des d’accidents, a assassinats, suïcidis i mil i una curiositats que no han passat desapercebudes i que han fet omplir a l’autor nombroses llibretes, a traves d’informació que ha extret dels mateixos habitants de la zona, premsa antiga o arxius. L’acte de presentació es va dur a terme a la seu del Centre Excursionista Olot, que es va omplir per la ocasió.