La Garrotxa celebra l’English Day amb la participació de tots els centres educatius de la comarca

Durant dos dies al Pavelló Firal d’Olot només es parlarà la llengua anglesa. Alumnes de sisè de primària de totes les escoles de la comarca, tant públiques com concertades, a més d’alumnes de secundària de tots els instituts de la comarca, participen en aquesta activitat consolidada des de fa 16 anys a la Garrotxa. Aproximadament 800 persones participen en aquesta jornada, entre alumnes i professors. L’English Day consisteix en la realització d’activitats i jocs en anglès al llarg d’un matí, capitanejat per alumnes de secundària.

Joan Fluvià, docent: “L’objectiu és fer servir la llengua anglesa com una llengua vehicular. Que ens serveixi no només per aprendre lliçons a l’aula sinó per parlar,  per comunicar-te, per fer una obra de teatre, per jugar, per fer nous amics, per conèixer gent… aprendre un idioma és utilitzar-lo”.


La peculiaritat d’aquesta activitat, amb gran èxit de participació any rere any, és que els alumnes practiquen l’anglès mitjançant el joc i la diversió.

Joan Fluvià, docent: “Tots hem jugat a la nostra vida, i encara juguem de vegades. Per tant el joc ofereix molts recursos educatius i et dona un plus a l’hora d’utilitzar la llengua. Pensa que quan juguem parlem, discutim…tot això és llengua, és coneixement”.

Així, durant un matí els estudiants només parlen en aquesta llengua convertint el seu aprenentatge molt més distret i amè, d’un idioma imprescindible en l’actualitat.

A més de jocs educatius, també es realitzarà una obra de teatre escrita exclusivament per a la ocasió on hi participen els alumnes de primària i que s’estrenarà a l’Escola de Sant Roc, en dues sessions.