La Vall de Bianya celebra Sant Isidre amb la tradicional sembrada de confits i caramels

Un dels actes més bonics i amb més tradició a la comarca, i concretament a la Vall de Bianya, és la sembrada de confits i caramels, que es va dur a terme aquest cap de setmana en el marc de les activitats de la Festa Major.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “Sant Isidre era un pagès, i sembrava el gra, i ara per setmana grassa, els pagesos sembren confits i caramels.”

Gerard Güell, hereu de la Vall de Bianya: “Parlo també en nom de la Clàudia, la pubilla, que per motius laborals ha hagut de marxar. És un honor poder ser l’hereu de Bianya i haver viscut aquesta festa tota la vida, i més d’un poble tan maco com el nostre. Festes com aquestes uneixen la gent.”


Al matí es va dur a terme l’ofici solemne a l’església de Santa Margarida amb la Coral Puigsacalm. Durant la festa major també hi va haver sardanes, ballada dels gegants i la gran fesolada popular al centre cívic amb més de 250 persones.