Àlex Escudero acaba entre els 100 millors de la Titan Desert i la qualifica com una prova de resistència psíquica molt dura

Àlex Escudero torna de la Titan Desert amb una experiència per recordar. El ciclista garrotxí va completar una de les proves esportives de resistència més dures del món ara fa una setmana, classificant-se entre el top100 de participants. Considera que cal tenir el cap molt fred per afrontar un repte d’aquestes característiques.

Aquest trofeu acredita la participació a la Titan Desert, una cursa de ciclisme de muntanya on els ciclistes competeixen durant sis dies al Sàhara marroquí, i es considerada una de les proves de ciclisme més dures del món. Des d’ara, la té a casa seu Àlex Escudero, un garrotxí que va decidir completar l’aventura més gran que ha fet mai fins al moment. I ho va fer amb nota: el ciclista va quedar en la 91a posició dels 670 participants. Però tot i la duresa de la competició esportiva Escudero valora la seva resposta en ple desert, on cal tenir la ment desperta per aconseguir el teu objectiu.

Àlex Escudero, ciclista: “El factor psicològic és important: moltes vegades veies que anaves a un punt concret, i a davant els altres ciclistes agafaven rutes diferents. Com respondre a això? Realment anava pel camí correcte? Cal tenir el cap molt fred per prendre bones decisions.”

Durant sis dies al desert va viure situacions de tot tipus, va recórrer dunes, va aguantar vent i va haver de carregar litres i litres d’aigua a la seva esquena. El millor de la competició, però, va ser les sensacions humanes que es va trobar.

Àlex Escudero, ciclista: “Tots els ciclistes ens ajudàvem, i a la gent que ens veia en el transcurs de la cursa, et donaves compte que amb ben poca cosa ja pots ser feliç; saludàvem a nens enmig del desert i de seguida ens dibuixaven una rialla…i et fa reflexionar.”

Rodejat d’esportistes d’elit, com Sylvain Chavanel, Purito Rodríguez, Núria Picas…l’experiència d’Escudero és per recordar tota la vida.

x