Aquest dissabte la Nit dels Museus acollirà una representació de ‘La Càrrega’ de Vic al Museu de la Garrotxa

Aquest cap de setmana els museus d’arreu del territori obriran les seves portes en motiu de la celebració del seu Dia Internacional. Els centres culturals d’Olot també s’han adherit a la festivitat per tal de conscienciar a la població sobre la tasca que es desenvolupa en aquests equipaments. Una de les activitats destacades serà la Nit dels Museus que tindrà lloc dissabte i on el Museu de la Garrotxa ha organitzat una acció participativa a les 10 del vespre.

Montse Mallol, Directora del Museu de la Garrotxa: “La nit dels museus d’enguany la celebrem al museu de la Garrotxa, on el museu estarà obert des de les cinc de la tarda a les dotze de la nit i l’activitat que fem és una acció artística participativa”


El fotògraf Jordi Puig recrearà la versió del quadre de ‘La Càrrega’ de Ramón Casas de 1910 a Vic amb totes aquelles persones que estiguin interessades en participar-hi.

Montse Mallol, Directora del Museu de la Garrotxa: “Jordi Puig pretén que amb totes les persones que vinguin a participar en aquesta acció recrearan ‘La Càrrega’, que no tindrà ni la cruesa ni el dramatisme de l’obra de Ramón Casas, però sí que tindrà una presència inquietant i repressora”

La resta de museus de la ciutat també han decidit participar durant la celebració per tal de donar visibilitat a la seva tasca, i és per aquest motiu que el Museu dels Sants durà a terme dissabte un vermut a les sis de la tarda i el Museu dels Volcans oferirà un recorregut pels seus jardins diumenge al matí. Durant el cap de setmana tots els museus de la ciutat obriran de forma gratuïta i en horaris especials.