JxCat Olot vol obrir més unitats de convivència a la Residència Sant Jaume i fer el nou CAP de Sant Miquel

L’hospital ha estat el punt escollit per Junts per Catalunya a Olot per presentar avui les propostes de Salut i Atenció a les persones. Pel que fa als reptes de la ciutat en l’àmbit de la Salut, n’han destacat tres. El primer és la construcció del nou Cap de Sant Miquel, que ha de permetre donar un millor servei.

Pep Berga, candidat Junts Per Catalunya Olot: “S’han quedat petits tant pels usuaris com pels professionals que hi treballen i la única manera de millorar l’atenció que s’hi fa és construir aquest nou CAP en els terrenys que l’Ajuntament va comprar al barri de Sant Miquel”


Pel que fa a l’Hospital s’impulsarà l’obertura d’un quart quiròfan i la incorporació de la ressonància magnètica, entre altres serveis. El tercer eix en salut és l’aposta per la Residència Sant Jaume, on després de la posada en marxa de la primera unitat, treballaran per posar-ne en marxa 3 més, a la segona planta, per arribar als 65 usuaris.

Pep Berga, candidat Junts Per Catalunya Olot: “Apliquem aquest model centrat en la persona que fa que disposem de 4 petites residències a dins d’una residència. Les persones ja no estan en una residència amb un format molt gran, amb molta gent, compartint serveis, sinó que són unitats molt més familiars que fan més positiva l’estada”

En l’atenció a les persones, es proposa la creació d’una regidoria específica de drets civils que aniria directament vinculada a alcaldia

Pep Berga, candidat Junts Per Catalunya Olot: “Treballarà pels drets individuals de les persones centrant-se en els col·lectius minoritzats: lgtbi, persones que pateixen discriminació per la seva diversutat cultural, funcional,lingüística..”

També treballaran per avançar en la prestació de serveis d’atenció a la dependència en el domicili i desenvolupar un programa integral d’atenció a l’exclusió social.