La CUP vol municipalitzar els serveis bàsics com l’aigua o el transport públic a Olot

La CUP d’Olot aposta per la municipalització de serveis bàsics com l’aigua potable, el transport públic, l’energia, el tractament de residus o els aparcaments. És la proposta que el partit ha exposat avui des de les Fonts de Sant Roc en el marc de la campanya per les eleccions municipals del 26 de maig.


La Candidatura d’Unitat Popular considera que la gestió econòmica dels darrers anys ha estat marcada per l’externalització de serveis, una situació que cal revertir.

Lluís Riera, candidat CUP Olot: “No és una manera de protegir les persones. Nosaltres entenem la municipalització com a principi fonamental de retorn del poder al poble”.

Les concessions de l’aigua i el TPO finalitzen el 2029 i el 2025 respectivament, però consideren que en el proper mandat cal començar a treballar per un canvi de model.

Lluís Riera: “S’ha de fer un estudi, s’ha de parlar amb  perfil tècnic, s’ha de buscar també una part d’anàlisi, analitzant tot el que s’ha fet i el que no s’ha complert i el que no s’ha fet exigir que es compleixi. Un cop determinat això, s’hauràn de crear totes les bases per que es pugui fer”.

Per la CUP, que l’ajuntament gestioni directament els serveis públics ha de servir per millorar-los, garantir que tots els ciutadans hi tenen accés i eliminar els conflictes derivats d’interessos econòmics.

x