Aquest dissabte se celebra el tercer Iftar Popular de Garrotxa Diversa

La setmana passada va començar el Ramadà. Aquest és un dels cinc pilars de l’Islam i s’allarga durant prop d’un mes, fins a principis de juny. Durant tot aquest temps, quan el sol es pon, es celebra un iftar per trencar el dejú. A Olot ja fa tres anys que Garrotxa Diversa organitza un iftar popular per acostar cultures.

Zacaria Jaaidi, Vicepresident Garrotxa Diversa: És per acostar cultures, per acostar regions i perquè els olotins i olotines puguin conèixer una cultura que tenen ben a prop. Perquè puguin saber que estem aquí que volem compartir i volem estar tot units”


Enguany es farà aquest dissabte 18 de maig a la Sala El Torín d’Olot a partir de les vuit del vespre. L’activitat està oberta a tothom i només cal portar un plat per compartir.

Mariam El Barrad, Vocal Garrotxa Diversa: “Està obert a tot el públic i a totes les edats, per tant podeu venir en família i portar un plat per compartir amb tots nosaltres”

A banda de compartir l’àpat, també hi haurà música religiosa amb el grup Anashid, es faran tatuatges de Henna i un sorteig. El Ramadà és per als musulmans un mes sagrat en el que han de ser bondadosos i procurar pels altres. A més, durant els dies del Ramadà, els practicants no poden menjar, beure ni tenir relacions sexuals des de la sortida del sol i fins a la posta.