La CUP Olot proposa aplicar el porta a porta i disminuir les bosses de plàstic

La Candidatura d’Unitat Popular a Olot ha presentat aquest matí les seves propostes en matèria de residus. La CUP creu que actualment no s’està abordant amb la implicació que caldria aquesta qüestió  i alerta del sobrecost que suposa el tractament de residus per la ciutat, que quantifiquen en 100.000 euros el 2018.

Adriana Roca, N.2 CUP Olot: “És per això que la CUP proposa la implementació del model ‘porta a porta’ com a model de recollida selectiva. L’eficiència d’aquest model ja va quedar demostrada durant la prova pilot que va realitzar el Consell Comarcal”

Lligat a aquesta acció, la CUP proposa, també, un canvi substancial en el model de cobrament de les taxes de residus, fent que ja no es paguin segons el tipus d’habitatge o metres de façana sinó per generació de residus, fent que els ciutadans que no reciclin  paguin més.

Relacionat amb els residus, la CUP proposa altres actuacions, com la reutilització i circuits de reparació de productes i fomentar la disminució de les bosses de plàstic, aquesta última fruit d’una moció seva que portava per títol ‘Olot lliure de bosses de plàstic’ i que van presentar al 2013 quan encara no eren a l’ajuntament.

Adriana Roca, N.2 CUP Olot: “Alguns van votar en contra i ara es posen la medalla que Olot serà una ciutat lliure de plàstic”