Més d’un centenar d’alumnes d’aules d’acollida participen a la primera edició del ‘Connectem cultures’

Més d’un centenar d’alumnes de primària i secundària de les aules d’acollida de diferents centres educatius d’Olot participen aquest dijous i divendres de cultura i tradicions d’arreu del món, amb la primera edició del Connectem cultures; són unes jornades de convivència per compartir activitats culturals i creatives entre els alumnes nouvinguts.

Sota el títol “Connectem cultures. Fem Comunitat”, el pavelló Firal s’omple aquest dijous i divendres de cultura, olors i sons d’arreu del món amb la primera edició d’aquestes jornades de convivència multicultural.

A les activitats hi participen un total de 120 alumnes d’educació primària i secundària d’aules d’acollida de diferents centres educatius d’Olot.

Julia Rubio, col·laboradora ‘Connectem cultures’: “l’objectiu de la jornada és crear comunitat mitjançant les diferents cultures dels nous estudiants que han arribat a la ciutat d’Olot.”

Els alumnes, tots ells vinguts fa poc d’altres indrets, poden gaudir de jocs i esports de diferents racons del món, a més d’escoltar contes i tradicions, conèixer altres cultures culinàries, participar en un mural creatiu comunitari i gaudir de diferents exposicions. De cares a l’any vinent, s’espera obrir l’activitat a tots els alumnes dels centres educatius.

Julia Rubio, col·laboradora ‘Connectem cultures’: “els estudiants troben l’emoció de trobar coses relacionades amb el seu país aquí, en la jornada, com terra o productes de cuina propis de la seva procedència.”

L’activitat està organitzada pel Servei Educatiu de la Garrotxa, emmarcat dins del Pla Educatiu d’Entorn d’Olot.

x