OeC-Podem proposa implementar la tarificació social als serveis públics

Olot en Comú-Podem posa l’accent a les polítiques socials en el seu programa electoral. El candidat, Xavier Garcia, ha explicat durant l’entrevista a Olot Televisió la voluntat de destinar a habitatge accessible un percentatge concret de les noves promocions.

“En totes les noves promocions d’habitatge que es facin a la ciutat, si són de més de 600 metres quadrats, el 50% d’aquests habitatges siguin de lloguer accessible”.

Entre les propostes també destaca implementar la tarificació social. És a dir, concretar el pagament serveis en funció de la capacitat econòmica de les famílies. Això afectaria, per exemple, a l’àmbit de l’ensenyament i la cultura.

“El límit seria el cost real. La gent, per molt que guanyi, tampoc li farem que pagui més del que costa realment. Però com a mínim sí el seu cost real. Amb experiències que hem conegut d’escoles bressol i de música va ser molt positiva, van millorar fins i tot els ingressos públics de l’Ajuntament i va accedir a aquests serveis bastanta més gent del que ho feia fins aquell moment”.