L’Espai Ideal acull l’acte de cloenda de la 13a edició del Projecte Rossinyol

Una trentena de persones van assistir dissabte al matí a l’Espai Ideal d’Olot a l’acte de cloenda del Projecte Rossinyol. El pla consisteix en un programa que impulsa la Universitat de Girona amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa. Es tracta d’un projecte de mentoria per a la inclusió social que busca la interacció entre estudiants universitaris i alumnes d’educació secundària d’origen estranger.

Mar Roca, regidor i consellera comarcal de Joventut: “Ens sembla que és molt positiu, perquè és un projecte que no només ajuda als mentorats, sinó que també dona molt valor als mentors. L’experiència és que els joves que en algun moment donat van ser mentorats, quan es fan grans, també són mentors dels nens i nenes d’ara”.

Els alumnes universitaris que aquest any han exercit el paper de mentors, cursen estudis de grau a la Universitat de Girona. Destaca el fet que la majoria de mentors ja tenen experiència en el món del voluntariat amb joves o infants.

Geroni Barbeta, mentor: “Personalment, m’ha servit molt com a mirall per veure aquest nen com és. M’he identificat molt amb ell i he pogut aprendre moltes coses sobre ell. Espero almenys haver portat un gra de sorra al seu creixement i desenvolupament personal per tal que trobi un lloc confortable on creixi i busqui motivacions cap al seu futur també”.

L’acte ha consistit amb la reproducció d’un vídeo de l’experiència dels mentors i mentorats enguany. L’activitat ha prosseguit amb una entrega de diplomes i un petit esmorzar”.

x