Olot en Comú-Podem proposa un gestor de mobilitat per als polígons i un microbus a demanda dels veïns els caps de setmana

Aquest divendres, la candidatura d’Olot en Comú-Podem ha organitzat una conferència sobre mobilitat per a la qual ha convidat a Francesc Magrinyà, enginyer de camins, director de planificació estratègica a l’Àrea Metropilitana de Barcelona i conseller del districte de l’Eixample al govern d’Ada Colau. En la seva intervenció davant els mitjans, el candidat, Xavier García, ha volgut primerament criticar la Generalitat pel seu anunci sobre una possible prohibició de camions a l’avinguda Sant Jordi.

Xavier García, candidat d’Olot en Comú-Podem: “Després de vuit anys de govern del PDeCAT, que no ha fet absolutament res, ara, davant la proximitat d’unes eleccions comencen a fer propostes, quan els veïns s’han mobilitzat. Això em sembla que demostra el tipus de govern i les preocupacionjs i prioritats que té”.


García ha explicat que les propostes de la candidatura en matèria de mobilitat volen invertir la prioritat del cotxe amb altres fórmules, com un gestor de mobilitat que contribueixi a eliminar la gran quantitat de cotxes particulars que diàriament es desplacen als polígons industrials de la comarca.

Xavier García, candidat d’Olot en Comú-Podem: “Crearíem la figura del gestor de mobilitat a nivell comarcal per fer propostes adequades a cada polígon, negociant amb empreses i treballadors quines mesures concretes s’haurien de fer”.

Olot en Comú podem també proposa diverses adequacions per promoure camins escolars segura, així com un microbus que funcionés els caps de setmana, davant la manca actual de transport públic els dissabtes i diumenges. Aquest microbus, segons García, no seguiria un recorregut concret, sinó que funcionaria a demanda dels usuaris, que el sol·licitarien a través d’una aplicació mòbil o des de la parada.